Sanko Üniversitesi, Gaziantep Özel Üniversite

galeri
galeri

Firma Hakkında

Sanko Üniversitesi

Üniversitemizde, güncel teknolojinin bütün olanaklarıyla donatılmış mesleki beceri, multidisiplin, bilgisayar becerileri, anatomi ve antropometri gibi her bölümün kendine ait laboratuvarları bulunmaktadır. 

Ayrıca Türkiye’de az sayıda üniversitede bulunan her çeşit mesleki uygulamanın yapılabildiği maketlerin yer aldığı yüksek teknolojili simülasyon laboratuvarları bulunmaktadır. Bu laboratuvarlarda bebek, çocuk ve erişkin 3G simülatörler kullanılarak entegrasyona uygun şekilde mesleki ve klinik beceri uygulamaları yapılmaktadır.

Anatomi Laboratuvarında, her eğitim yılında açılan yeni bütün kadavralarda öğrenciler öğrenim yılı boyunca diseksiyon salonunda birebir eğitim alabilmektedirler. Oldukça büyük bir alanına sahip olan Anatomi Laboratuvarı içerisinde kendine özel bir derslik de yer almaktadır. Öğrencilerimiz, eğitimlerini alanında uzman öğretim üyelerinin rehberliğinde gerçekleştirmektedir.

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

1996 yılından bu yana tek çatı altında bulundurduğu 600 yatak kapasitesi ile ülke genelinde faaliyet gösteren, üniversitemiz ile aynı yerleşke içerisinde yer alan ve öğrencilerimize sahada uygulama imkânı sunan SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezimizde öğrencilerimiz eğitimlerinin ilk yıllarından itibaren interdisipliner çalışma yeteneklerini geliştirmekte; uyumlu bir ekip, bir takım olabilme becerisini daha öğrenciyken kazanmaktadırlar.

TAM DONANIMLI KÜTÜPHANEMİZ

522m2 alan üzerine kurulmuş olan kütüphanemizde grup çalışma odaları, bilgisayarlar ve büyük bir okuma salonu bulunmaktadır. Ayrıca hastanemizde de 2 adet okuma salonu bulunmakta olup, 7 gün 24 saat öğrencilerimize hizmet vermektedir. Eğitim, öğretim ve araştırma programlarını destekleyen altyapısıyla sürekli güncellenen kütüphanemizde öğretim elemanları ve öğrencilerimiz bilgi ve belge ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Çok sayıda basılı kitap, bilimsel dergi, e-kitap ve web tabanlı elektronik üyelikleriyle geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapan kütüphanemiz, YÖK’ün 2018 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’ndaki ‘Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen elektronik yayın sayısı değerlendirmesinde’ vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada yer almıştır.

SOSYAL İMKANLARIMIZ

Akademik ve idari kadro ile öğrencilerimiz sosyal, sportif ve kültürel
faaliyetleri için; SANKO Üniversitesi Kültür Evi ile Özel SANKO Okulları bünyesinde
yer alan Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinden yararlanmaktadır. Merkezde 638 kişilik gösteri ve tiyatro salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı basketbol salonu, açık çim futbol sahası, masa tenisi alanı ve tenis kortları bulunmaktadır.

Üniversitemizde 28 öğrenci kulübümüz bulunmaktadır.  Öğrencilerimizin eğitim süreçlerini desteklemek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla toplumsal, kültürel, sosyal, sanatsal ve sosyal sorumluluk çalışmalarının büyük bir kısmı öğrenci kulüplerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

Öğrenci kulüplerimiz iç ve dış paydaşlarla iş birliği yaparak etkinlikler düzenlemektedir. Paydaş katılımı ile yeni fikirler geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütülmekte ve sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmektedir.

YEMEK HİZMETLERİMİZ

Özel bir yemek firması tarafından verilmekte olan yemek hizmetimiz, self servistir. Akademik ve idari kadro ile öğrencilerimiz için alternatifli yemek hizmeti sunulmaktadır. Her iki yerleşkemizde ve hastanemizde kafeteryalarımız bulunmakta olup, öğrencilerimiz bu hizmetten de yararlanmaktadırlar.

ULAŞIM

Üniversitemiz ana yerleşkesi Gaziantep’in merkezinde yer almaktadır. Böylece öğrencilerimiz şehrin tüm sosyal imkanlarından yararlanmakta ve toplu taşıma araçları ile üniversitemize kolaylıkla ulaşabilmektedir.

Sanko Üniversitesi Bölümleri Nelerdir?

SANKO Üniversitesi Önlisans ve  Lisans Programları 2024-2025 YKS Kontenjanları
Fakülte / BölümProgram2024-2025
YÖK Onaylı Kontenjan
Tıp FakültesiÜcretli62
%25 İndirimli20
Tam Burslu12
SGY. Tam Burslu**2
DPRM. Tam Burslu***1
Toplam97
   
HemşirelikÜcretli40
%25 İndirimli28
Tam Burslu10
SGY. Tam Burslu2
DPRM. Tam Burslu1
Toplam81
   
Beslenme ve DiyetetikÜcretli20
%25 İndirimli14
Tam Burslu5
SGY. Tam Burslu1
DPRM. Tam Burslu1
Toplam41
   
Fizyoterapi ve RehabilitasyonÜcretli25
%25 İndirimli17
Tam Burslu7
SGY. Tam Burslu1
DPRM. Tam Burslu1
Toplam51
   
Ameliyathane HizmetleriÜcretli27
%25 İndirimli19
Tam Burslu7
SGY. Tam Burslu1
DPRM. Tam Burslu1
Toplam55
   
AnesteziÜcretli24
%25 İndirimli18
Tam Burslu6
SGY. Tam Burslu1
DPRM. Tam Burslu1
Toplam50
   
İlk ve Acil YardımÜcretli24
%25 İndirimli18
Tam Burslu6
SGY. Tam Burslu1
DPRM. Tam Burslu1
Toplam50
   
Tıbbi Görüntüleme TeknikleriÜcretli27
%25 İndirimli19
Tam Burslu7
SGY. Tam Burslu1
DPRM. Tam Burslu1
Toplam55
Genel Toplam Kontenjan480
* SGY. Tam Burslu : Şehit ve Gazi Yakınları için YÖK tarafından zorunlu olarak tanımlanan tam burslu kontenjanları ifade etmektedir. Tam burslu kontenjanın %15 ‘i bu kontenjana aktarılmaktadır.
** DPRM. Tam Burslu : Deprem bölgelerinde ikamet eden öğrenciler için YÖK tarafından zorunlu olarak tanımlanan tam burslu kontenjanları ifade etmektedir.

Sanko Üniversitesi Ücretleri Nedir?

*Fiyatlarımız KDV hariçtir.

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
Bölümler2023-2024 Girişli Öğrenci
Tıp Fakültesi277.237 TL
Beslenme ve Diyetetik Bölümü123.420 TL
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü123.420 TL
Hemşirelik Bölümü103.536 TL
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü2023-2024 Girişli Öğrenci
Ameliyathane Hizmetleri Programı72.320  TL
Anestezi Programı72.320  TL
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı72.320  TL
İlk ve Acil Yardım Programı72.320  TL
Sanko Üniversitesi

Gaziantep Eğitim Öğrenci Koçluğu

GOLD FİRMA

Firma Bilgileri

Firmaya Mail Gönder

Firma Konumu

Paylaş