Öğrenci Vizesi Başvuruları için Sık Sorulan Sorular

1. Öğrenci vizesi başvurum için en uygun zaman nedir?

Öğrenci eğitim vize başvuruları, yurtdışında eğitim almak istediğiniz akademik programa kabul edildiğinde yapılması gerekmektedir. Öğrenci eğitim vizesi başvuru süreçleri ülkeden ülkeye farklılık gösterebileceğinden, son dakika sürprizlerinden kaçınmak adına başvuruların önceden yapmanızı önermekteyiz. Çoğu ülke, seyahat tarihinden 90 gün öncesine kadar (3 ay) başvuruları kabul etmektedir. Bazı durumlarda, eğitim tarihi başlangıcından 180 gün (6 ay) öncesine kadar öğrenci vizesine başvuru yapılabilmektedir. 

2. Öğrenci vizeleri için işlem süreleri nedir?

Her ülkenin öğrenci vizeleri için farklı işlem süreleri vardır. Bu süreler, ilgili ülkelerin web sitelerinde açıkça belirtilmiştir. Yoğun dönemlerde vize işlemlerinin süresi beklenenden uzun sürebilmektedir. Bu nedenle, son dakika telaşından kaçınmak için başvuruların erken yapılması tavsiye edilmektedir. Vize başvurusunun kabulü veya reddi ile ilgili süreçler tamamen ilgili büyükelçiliklerin/temsilciliklerin yetkisindedir.

3. Öğrenci vizesi için gerekli belgeler konusunda karışıklık yaşıyorum. Hangi belgeleri sunmalıyım?

Öğrenci vizesi başvurularında kimliğiniz, mali durumunuz ve akademik niteliklerinizle ilgili belgelerin orijinal kopyalarını sunmanız gerekmektedir. Gerekli olabilecek bazı belgeler şunlardır:

   – Pasaport

   – Fotoğraf

   – Kabul mektubu

   – Finansal belgeler ve mali durum kanıtı

   – Öğrenci kredi onayları

   – Akademik nitelikler

   – Test puanları ve İngilizce dil yeterlilik belgeleri

   – Uluslararası öğrenci sağlık sigortası kanıtı

 4. Başvuru durumumu nasıl takip edebilirim?

Başvurunuz gönderildikten sonra, SMS hizmetimizi tercih edebilir ve başvurunuzun ilerleyişi hakkında güncel bilgileri alabilirsiniz. Pasaportunuz teslimat için hazır olduğunda durum güncellemesi yapılacaktır. 

5. Pasaportum vize başvuruma uygun mu?

Vize başvuruları öncesinde bir pasaporta sahip olunması gerekmektedir. Buna ek olarak, pasaportta vize damgası için yeterli boş sayfanın da bulunması önemlidir. Bazı ülkeler, pasaportunuzda en az iki kullanılabilir boş sayfa olmasını talep etmektedir. 

6. Süreç hızlandırılabilir mi? Ücretli ek hizmetlerin alınması vize sonucunun daha hızlı alınmasını garanti eder mi?

Başvuru sahibi öğrenci, bazı durumlarda (örneğin Birleşik Krallık’a seyahat edecek ise) hızlandırılmış vize işlemi hizmetini talep edebilmektedir.

Ayrıntılarına gov.uk adresinden ulaşarak  ve Eğitim Hizmetleri ekibimiz ile görüşerek hızlandırılmış bir vize işlemi hizmeti alması mümkün olabilir.

7. Eğitim için vizeye başvururken bilmemiz gereken sağlık kısıtlamaları var mı?

Öğrenci vizesi başvurularında bazı ülkelerin sağlık kısıtlamaları olabilmektedir. Örneğin, öğrenci bazı bulaşıcı hastalıkları taşımadığını göstermek için sağlık testlerine tabi tutulabilmekte veya son dönemde kolera veya sarı humma gibi hastalıkların yaşandığı bir ülkede bulunduysa aşı olduğuna dair belgeler istenebilmektedir. Ayrıca, bazı ülkeler öğrenci vizesi vermeden önce zorunlu sağlık sigortası talep edebilmektedir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

banner